Отборът на Уотфорд е първият тим, който намери място на четвъртфиналите в турнира за Купата на Футболната асоциация на Англия. „Стършелите” отстраниха Куинс Парк Рейнджърс в първи мач от осминафиналите на надпреварата.

Тимът на Хави Грасия се наложи с 1:0, а голът за успеха бе дело на Етиен Капу в продължението на първото полувреме.  Това е вторият път в последните четири сезона, в който Уотфорд стига до тази фаза на ФА Къп.

Отборът на Стийв Макларън определено бе по-добрият на терена, но въпреки това отпада от надпреварата. Домакините имаха далеч по-чистите положения в срещата, но така и не успяха да се възползват. В същото време Уотфорд вкара с единствения си точен изстрел в мача.

Той дойде в 46-ата минута, когато Том Клевърли пробва удар към вратата, но вместо това не успя да я насочи добре и тя попадна в Капу, който някакси успя да я насочи в далечния ъгъл на вратата през купа от играчи в наказателното поле.

През второто полувреме Куинс Парк Рейнджърс отново надигра своя противник, но решителни пропуски лишиха „кралските поданици” поне от продължения и дузпи. В заключителни секунди най-чистото положение за домакините пропиля капитанът Тони Лейстнър, който не успя да материализира пас от Дарнел Фурлонг.