Хофенхайм сложи край на серията си от слаби резултати в групата на Лудогорец в Лига Европа с важна победа над турския Истанбул Башакшехир. Благодарение на нея германците запазиха шансове за класиране напред и отрязаха по този начин всякакви мераци на турския си опонент за едно от първите две места. 

Хофе би лежерно с 3:1, като развръзката дойде след почивката. Тогава точни бяха Бенжамини Хюбнер, Надием Амири и Нико Шулц, които изковаха успеха за тима си и запазиха шансовете му в битката за 1/16-финалите. В последните секунди при вече реше мач Стефано Наполеони само вкара почетен гол за турците. 

Домакините бяха по-активният отбор и още преди почивката можеха да изковат преднина. Но ударите на Керим Демербай, Сандро Вагнер и Марк Ут не намериха очертанията на вратата. Гьокхан Инлер и Мехмет Батдал нямаха шанс за Истанбул при малкото му шансове през първата част. 

След подновяването на играта Хофе сложи съперника си на мястото му. Резултатът беше открит в 52-та минута, когато Бенжамини Хюбнер надскочи обърканата турска защита при един корнер и с глава опъна мрежата за 1:0. 

Само седем минути по-късно всичко на практика приключи. Тогава Керим Демербай центрира перфектно от левия фланг, топката мина под носа на защитник на Истанбул и на далечната греда, оставен непокрит, с удар от воле Надием Амири се разписа за 2:0. 

Турците се втурнаха да търсят попадение и евентуално поне частичен обрат, но се оголиха в защита и логично инкасираха още едно попадение. То падна четвърт час преди края, за да сложи точка на всякакви спорове. 

Тогава Филип Охс пусна една топка около дузпата за Нико Шулц и той с мощен удар до лявата греда препарира за трети път вратаря на Истанбул Башакшехир, с което оформи и класиката. В последната секунда на двубоя Стефано Наполеони само намали на 1:3, но това беше всичко в двубоя.  

След тази развръзка Хофе събра 3 точки в групата на Лудогорец и е с три по-малко от втория Брага, както и с четири зад разградчани. Турците пък остават само с една точка и само чудо може да ги опази в битката за второто място.