Румъния загуби от Германия с 0:1 в Букурещ в световна квалификация за Мондиал 2022. Нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешеру бе заменен в 65-ата минута от Джордже Пушкаш. След края на двубоя футболистът на разградчани говори пред медиите.

Gulliver/GettyImages
39 снимки

„Желанието ни беше да компенсираме разликите с Германия с отдаденост и решителност на терена. Успяхме да го направим. Жалко, че тези допълнителни усилия, които направихме, ни накараха да загубим от възможността за повече голови опасности“, заяви Кешеру.

„Ще направим анализ след този мач. Излизаме във всеки двубой за победа. Опитваме се да наложим атакуващ стил, който да покаже по-хубав образ на румънския футбол. Въпреки че загубихме срещу Германия, показахме обещаващ футбол“, добави още той.

„Не мисля, че това е мач, след който трябва да бъде критикуван някой. Нямам нищо против критиката, свикнал съм с нея. Във всеки двубой давам абсолютно всичко – физическа, техническа, тактическа и психическа сила. Не бяхме далеч от Германия. Понякога чувстваш, че ако увеличат оборотите няма да можеш да ги достигнеш, но не беше така. Жалко, че не успяхме да постигнем добър резултат“, каза румънският национал.

„Трябва да се сбием с всички, защото за нас е важно да сме на Световното първенство. В момента съм убеден, че може да постигнем това. Не трябва след загуба с 0:1 да изпадаме в паника. Имаме път, по който сме тръгнали и трябва да продължим. Има много добра атмосфера в отбора. Ако не вярвах в класирането, нямаше да приемам повиквателните“, заяви Кешеру.