Доскорошният старши треньор на Лудогорец Павел Върба не страда от липса на интерес. Сайтът aktualne.cz съобщава, че той е най-вероятният следващ треньор на най-успешния в исторически план чешки клуб Спарта Прага, част от който е и българския талант Мартин Минчев.

"Въпреки че Спарта има само три загуби от началото на сезона и изостават на реалните 6 точки от лидера Славия, поради не толкова убедителната игра и предполагаемите напрегнати спорове с по-възрастни играчи името на евентуален нов треньор трябва да бъде решено в офисите на стадион Летна в най-скоро време, пише изданието.

Твърди се, че през есента опитният капитан Боржек Дочкал е разкритикувал и открито се е противопоставил на наставника Вацлав Котал пред цялата съблекалня. А опитният играч има и други съотборници на своя страна. При това положение дните на Котал в Спарта изглеждат преброени.

Наставникът, който има добри периоди в Храдец Кралове, Бърно и Яблонец, често след мачовете подкрепя младите футболисти и критикува опитните, което е тотално в дисонанс с разпределението на силите на Летна.

"Днешният футбол е свързан със скоростта, това е в съзнанието на играчите и особено по-опитните трябва да го осъзнаят", казва наставникът.

"Въпреки че все още не е получил официалната оферта, името му наистина се решава в Спарта за бъдещ треньор", бе съобщено на сървъра на aktualne.cz от човек с висока позиция в клуба.

Единственият проблем пред назначаването на Върба е финансовите претенции, които могат да се окажат пречка. От друга страна пък е безплатен, след като се раздели с Лудогорец. До този момент той е отказал две оферти, едната дори доста съблазнителна от АПОЕЛ (Кипър) преди там да бъде назначен ирландеца Мик Маккарти. Върба обаче има други приоритети.

Ако той се откаже от Спарта (Прага), местната легенда Иван Хашек може да се върне за пореден път в клуба и то срещу доста по-скромна заплата.

Спарта (Прага) играе в неделя срещу закъсалия Млада Болеслав, който изненадващо е в зоната на изпадащите. Тимът има само две победи, но новият им треньор Карел Яролим - въпреки сериозната визитка, все още не е постигал пълен успех.