Унгарският шампион Ференцварош, който ще се изправи срещу Лудогорец в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, претърпя загуба в лятната си контрола срещу Ред Бул Брагантино. Тимът, който преди дни надви родния Левски с 1:0, сега се наложи с 2:1 над отбора на Серхий Ребров.

Втородивизонният бразилски тим в момента играе приятелски мачове в Европа, за да не губи ритъм. Причината е, че заради Копа Америка, който се провежда в Бразилия, клубният футбол в страната е на практика замразен. В момента Брагантино е лидер в местната Серия Б и изглежда като сериозен кандидат за промоция в елита през сезон 2020.

Ред Бул вкара своите попадения сравнително рано в мача. В 13-ата минута Итало откри резултата за бразилците, а осем по-късно Барето удвои. В началото на втората част Николай Сигневич отбеляза единствения гол за унгарския тим.

Днес от 19 часа Ференцварош ще има български съперник в лицето на родния ЦСКА. И за двата отбора това е втора проверка на австрийска земя. На 24 юни „червените” разбиха чешкия Прибрам с 3:0.