Срещата започна силно за домакините и още в 9-ата минута Карлуш Боржеш откри. Той се впусна на пробив и остана очи в очи с вратаря на Марсилия, а след това не сгреши и направи 1:0.

Резултатът бе изравнен в 20-ата минута, когато Стивън Бергюс с красив изстрел от движение не остави шансове на стража на гостите. 

Отговорът на френския тим дойде само три минути след това като Джонатан Клаус успя да стигне до подаване в наказателното поле и отправи зашеметяващ удар в горния ляв ъгъл.

В 29-ата минута Илиман Ндайе от Марсилия овладя добър пас в пеналтерията, но последвалият му шут разтресе напречната греда. 

В 38-ата минута обаче Пиер-Емерик Обамеянг се отскубна от защитата и пое добър пас. След това стреля прецизно и преодоля стража, за да изравни 2:2. 

Кенет Тейлър даде нова преднина на нидерландския гранд в 52-ата минута. 

В 66-ата минута Стивън Бергвайн имаше добър шанс да удвои аванса на домакините, но стражът Пау Лопес го отказа със страхотно спасяване. 

Отново Обамеянг бе точен за 3:3 в 78-ата минута, след като върхлетя отбита топка в наказателното поле и успя да преодолее стража на Аякс. 

Минута преди края на редовното време Кенет Тейлър пропиля добър шанс за гол. Той получи центриране в наказателното, но неговият удар с глава прелетя над напречната греда.

В добавеното време Силвано Клиф получи втори жълт и червен картон, така Аякс трябваше да доиграе срещата с човек по-малко.