Байер Леверкузен спечели и последния си двубой от груповата фаза на Лига Европа, след като надделя с 5:1 над Молде. По този начин германците постигнаха шеста победа и с пълен актив от 18 точки триумфираха. Головата фиеста днес бе започната от Патрик Шик (6’), Едмонд Тапсода (22’) и Мартин Елингесен (25’, автогол), а през втората част Адам Хложек (60’, 70’) довършиха своя противник. Единственото попадение в полза на норвежците дойде чрез Ерик Китолано (75’).

“Аспирините” откриха резултата още в шестата минута след пресичането на една топка в средата на терена, която веднага беше пратена към Патрик Шик, а той с безпощаден удар откри резултата за 1:0. Това бе важен гол не само за домакините, но и за самият Шик, който започва за пръв път в титулярния състав от година.

Момчетата на Шаби Алонсо можеха да стигнат и до второ попадение в 20-ата минута след хубаво центриране на Нейтън Тела, но Йонас Хофман бе изпреварен в последния момент. Все пак до удвояване на преднината на домакините се стигна само две минути по-късно, когато именно Хофман показа класа и след негово центриране Едмон Тапсода вкара за 2:0.

Футболистите на Байер Леверкузен изобщо нямаха намерение да отслабват своя натиск и само три минути по-късно след нов гол. Пресата за пореден път се оказа непреодолима за гостите от Молде, кълбото бе пратено вдясно към Тела, той опита да центрира успоредно, но кълбото направи двоен рикошет в телата на двама бранители вляво и в крайна сметка се озова във вратата. Така домакините имаха внушителната преднина от три попадения след по-малко от половин час игра.

В последната минута на първата част те бяха съвсем близо и до четвърти гол, но бранител на норвежкия тим спря с тялото си влизащата в мрежата топка. До него все пак се стигна след час игра и нова бърза атака, останала неразгадаема за датчаните, като този път Адам Хложек демонстрира добра скорост и реализира. Ситуацията за Молде стана още по-трагична двайсетина минути преди края на редовното време, когато след късно изпълнение на корнер топката бе силно изстреляна по посока на вратата, но срещна тялото именно на Хложек, който макар и с късмет реализира второто си попадение за вечерта.

Гостите все пак стигнаха до попадение на своята сметка в 75-ата минута, когато Ерик Китолано получи дълга топка от един от централните бранители и успя да преодолее резервния страж Никлас Ломб, който днес бе получил шанс от Шаби Алонсо за изява.

По този начин Байер Леверкузен се класира за следващата фаза на Лига Европа с пълен актив от шест победи. Карабах пък зае второто място в тази група и за пръв път преодоля груповата фаза на турнира, а на пролет ще трябва да играе в тежкия плейофен кръг, където ще срещнат някой от отпадналите от Шампионска лига тимове.