Спортинг Брага се наложи с 3:1 над Хофенхайм, а с трите точки успя да излезе начело в група С, където е още и Лудогорец.

Брага се класира за елиминациите с успеха си, вече с 10 точки, Лудогорец има 8, Истанбул Башакшехир запази минимални надежди като победи в Разград и има 5 точки. Хофенфайм отпада с тази загуба в Португалия, а в последния си мач приема Лудогорец.

Лудогорец изпусна питомното и ще гони дивото

Хофе бе без Сандро Вагнер, Еужен Полански, Робин Хак, Бенджамин Хюбнер и Павел Кадерабек, и влезе много разсеяно в мача.

Резултатът бе открит още от съблекалните - в 44-та секунда - с попадение на Марселиньо Гояно. Една лошо изчистена топка стигна до него на границата на наказателното поле и той стреля, а след рикошет вратарят на Хофе не успя да се намеси добре.

С гол аванс, Брага вече не нападаше остро, но и не позволяваше никакви пространства на немския тим. Чистите голови ситуации на практика липсваха, като в завършващата фаза и двата отбора не успяваха да отправят удари.

Серж Гнабри се появи след почивката за Хофенхайм и определено раздвижи нещата, шутира няколко пъти, но отново без сериозна заплаха.

Марк Ут имаше страхотна възможност за гостите в 69-та минута, но Матеус спаси. Шест минути по-късно обаче Ут вече триумфира, след като засече в мрежата центриране на Керем Демирбей.

Още при първата си ситуация след полученото попадение обаче, Брага отново излезе напред. В 82-та минута Рикардо Есгайо центрира ниско и успоредно на вратата и намери добре Франсержио, който от движетие засече под плонжа на вратаря за 2:1.

Нервни финални минути и цели 6 продължение донесоха само още един гол за Брага, в 93-та минута. Отново Франсержио бе точен, с хубав удар от средно разстояние за крайното 3:1.

След 11 жълти картона дойде и червен, в последното действие от мача, за Адам Салай, оставил Хофе с 9 души.