Българският национал Мартин Минчев се появи в игра за Спарта Прага в последните 30 минути, а тимът му отстъпи с 1:3 на Динамо Загреб в първа среща от плейофите в турнира Лига Европа. Минчев замени Лукас Хараслин при вече оформен краен резултат. Реваншът, както и всички останали в турнира, ще се играят на 31-и август.

Ладислав Крейчи откри за гостите от Прага от дузпа в 39-ата минута, но минута преди края на първата част Дарио Шпикич изравни след фаул на Кайринен.  Дино Перич в 59-ата и Лука Иванушец само две минути след това оформиха крайния резултат.

След почивката обаче гостите от Прага буквално рухнаха, а единственото им положение през втората част беше пропуснато от Олатунджи малко след подновяването на играта.

За Динамо официален дебют направи новият старши треньор Сергей Якирович – бившият босненски полузащитник на ЦСКА беше свързван в медиите и с евентуално пристигане на стадион „Българска армия“ вече в друга роля.

Минчев се опита да внесе острота и в 75-ата минута потърси пас в дълбочина, тръгна на спринт, но пасът на Кязим Лачи дойде късно и го намери в засада. Във втората минута на добавеното време юношата на Черно море спечели фаул с пробив по фланга, но съотборниците му не създадоха опасност за вратаря Невистич.