Рома триумфира с 3:0 в домакинството си на Шериф Тираспол и се класира за следващата фаза. Точни за “вълците” бяха Ромелу Лукаку (11’), Андреа Белоти (32’) и Николо Писили (90’).

Възпитаниците на Жозе Моуриньо започнаха амбицирано двубоя с желание бързо да вземат преднина и още в третата минута Рик Карсдорп стреля опасно. Все пак в до гол се стигна още в 11-ата минута, когато Усем Ауар намери по отличен начин на крилото Никола Залевски, той напредна и влезе в наказателното поле, а успоредното му подаване бе пратено в мрежата.

Римляните удвоиха преднината си малко след изтичането на половин час игра, когато Ренато Санчес по изключителен начин изведе именно Залевски в наказателното поле, ударът му бе спасен от Максим Ковал, но само за да даде възможност на връхлитащия Андреа Белоти с глава все пак да опъне мрежата за втори път. Попадението бе детайлно прегледано с ВАР, но в крайна сметка остана. Гостите също имаха своя шанс пет минути преди края на първата част, но резервният страж Миле Швилар спаси удара на Дейвид Анкей.

След почивката домакините доволни от своята преднина намалиха оборотите, като успяваха да задържат топката в свое владение, но до опасности пред двете врати не се стигаше. Появилият се от скамейката Николо Писили получи добра възможност десет минути преди края на редовното време, когато бе изведен в предни позиции, но Ковал отново се прояви с брилянтно спасяване. Все пак възпитаниците на Моуриньо успяха да направят преднината си класическа секунди преди края и не без ключовата помощ на Лукаку, който задържа в типичния си стил и поднесе топката на нахлуващия Писили, който я прати в мрежата пред погледа на Ковал.

По този начин Рома се класира за следващата фаза с актив от 13 точки, но “вълците” ще трябва да изиграят и допълнителен плейофен кръг срещу един от тимовете, които ще дойдат от Шампионска лига.