Пауло Дибала поведе Рома към успех срещу финландския ХИК в среща от група С на Лига Европа. Отборът на Жозе Моуриньо спечели с 3:0, след като игра почти цял мач с човек повече. Капитанът на гостите Миро Тенхо бе изгонен в 15-ата минута за нарушение срещу Белоти.

Дибала се появи в игра на почивката и се разписа в 47-ата минута. Николо Дзаниоло също имаше голям принос за победата. Негов пробив и опит за подаване доведоха до гола на Лоренцо Пелегрини в 49-ата минута. Дзаниоло асистира за третото попадение в мача, което бе дело на Андреа Белоти. Бившият нападател на Торино за първи път бе титуляр за римляните и отбеляза първия си гол за клуба.

Това бе първи успех за "вълците" в групата, след като на старта бяха победени от Лудогорец. Следващите им два мача в турнира са срещу лидера в групата Бетис, който е пълен актив от 6 точки.

Малко изненадващо финландците бяха по-агресивният тим на "Олимпико". Те организираха няколко добри атаки, а удар на Хостика бе блокиран. Римляните започваха да взимат контрол върху случващото се на терена, когато една ситуация в 15-ата минута им даде сериозно предимство. Грешка на Лингман изведе Белоти срещу останалия последен в защитата Миро Тенхо. Капитанът на ХИК го събори. Първончално съдията даде жълт картон, но след като видя положението на монитор изгони бранителя на гостите.

След като остана с човек повече, отборът на Моуриньо започна да доминира, но можеше да получи гол в средата на първото полувреме. След центриране Хосконен бе оставен напълно непокрит и стреля с глава, а топката се удари в гредата. Отговорът на домакините бе най-добрата им ситуация до момент. Пелегрини стреля с глава от прекрасна позиция, но прати топката покрай вратата.

След това положенията пред вратата на финландците станаха по-често явление. Удар от границата на наказателното поле на Белоти не затрудни особено вратаря на гостите. Дзаниоло стреля право в стража, който се справи и с удар на Кристанте. Малко преди почивката Белоти пропусна още една добра възможност.

Моуриньо очевидно не беше доволен от някои елементи в играта на "вълците", защото направи две смени на почивката. В игра се появиха Смолинг и Дибала, а аржентинецът бързо демонстрира качествата си. Той откри резултата в 47-ата минута с второто си докосване. Дибала завърши с прецизен удар отлична атака, минала през Спинацола и Пелегрини, отбелязвайки четвъртия си гол от началото на сезона.

Рома много бързо нанесе и втори удар. Матич изведе Дзаниоло по лявото крило. Халфът напредна към наказателното поле, преодоля бранител и опита да подаде, топката се удари в Пелегрини и се озова в мрежата.

Римляните имаха тотално превъзходство през второто полувреме, а след два ранни гола играеха спокойно и със самочувствие. Дзаниоло пропусна прекрасен шанс да увеличи преднината, след като получи отлично подаване от Дибала. Удар на Матич бе отразен. В 68-ата минута Белоти отбеляза първия си гол за Рома, след като бе изведен на празна врата от Дзаниоло.