Уест Хем се наложи над Фрайбург с 2:0 на „Лондон Стейдиъм“ в мач от последния шести кръг в група „A“ на Лига Европа.

Gulliver/GettyImages
37 снимки

След този успех „чуковете“ завършват на първото място в група „А“ с актив от 15 точки, оставяйки зад себе си Фрайбург, който е с 12 пункта. Олимпиакос се играе напролет в Лигата на конференциите, след като разби ТСЦ Бачка Топола с 5:2. Гръцкият тим е трети със 7 точки, а сърбите последни с 1.

Уест Хем Юнайтед започна по-активно от своя опонент двубоя, като успя да стигне до първото чисто положение пред вратата на Фрайбург още в 5-ата минута, когато след центриране на Мохамед Кудус, Лукас Пакета засече от границата на наказателното поле, но топката се отби в напречната греда.

Силната игра на "чуковете" даде резултат в 14-ата минута, когато Айеф Ажер направи страхотно дълго подаване, извеждайки Мохамед Кудус зад гърба на отбраната на Фрайбург. Ганаецът остана очи в очи с Ноа Атуболу и пусна топката покрай стража на гостите, за да изведе Уест Хем напред в резултата.

Лукас Пакета изведе Джаръд Боуен зад гърба на отбраната на Фрайбург в 24-ата минута, а английският национал пусна топката покрай стража на германския тим, вкарвайки втория гол за Уест Хем в мача. Голът обаче не бе зачетен заради положение на засада на голмайстора за "чуковете".

Лукас Пакета комбинира с Едсон Алварес, който комбинира на двойно подаване с Джаръд Боуен, след което се озова очи в очи с Ноа Атуболу. Мексиканецът си заложи топката на десния крак с удар в десния ъгъл на вратата удвои преднината на Уест Хем в 42-ата минута.

Фрайбург бе съвсем близо да намали изоставането си в 75-ата минута, когато Ротсу Доан се възползва от рикошира топка в наказателното поле на Уест Хем и потърси долния десен ъгъл, но Фабиански отрази. Последва добавка от страна на Лукас Хьолер, който обаче не успя да намери очертанията на вратата.