Нападателят на Милан Фабио Борини бе изключително щастлив от гола, който реализира срещу Лудогорец в реванша от 1/16-финалите на Лига Европа. Попадението на италианеца се оказа единственото в срещата, а с общ резултат 4:0 „росонерите” се класираха напред.

26-годишният Борини вкара и в първата среща между италианския гранд и българския шампион в Разград. Играчът сподели, че никой от Милан не е бил изненадан от добрия старт на българите в началото на ответния двубой.

„Знаехме, че Лудогорец ще стартира много силно. Беше важно да не допуснем гол и успяхме. След това вкарахме такъв, а това ни зареди с повече увереност”, коментира Борини.

„Правя всичко по силите си, за да бъде трудно на треньора да ме остави извън състава. После ще видим какво ще се случи.”

С победата от четвъртък вечер Милан нареди вече 11 поредни срещи без поражение и продължава своя марш към местата в челото на Серия А. Към момента "росонерите" изостават на 8 точки зад четвъртия в класирането Лацио след 25 кръга. „На терена днес доказахме, че сме на същото ниво, което показват отборите, с които ще се борим за място в Шампионската лига. Трябва да продължим да играем така. Милан е свикнал да играе в Европа и можем да се движим във вярната посока”, допълни Борини.