Мениджърът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини говори пред медиите, след като Аталанта се класира за полуфиналите на Лига Европа. Бергамаските го постигнаха след победа с 3:0 срещу Ливърпул на “Анфийлд” преди седмица и минимално поражение в реванша с 0:1.

“Много сме щастливи, че дадохме своя принос през годините. Елиминирахме страхотен треньор и страхотен отбор, имахме сърце и прекрасна публика, която ни помогна тази вечер. Много сме щастливи и от утре ще мислим за следващите мачове. Беше малко френетичен мач. Има различни начини за защита, или да се приберем, или да ги натиснем високо, и ние избрахме последния вариант. Бяхме физически силни и поддържахме темпото. Без съмнение ни е грижа да спечелим нещо, но трофеят също е да видим единството на тези момчета", сподели треньорът на Аталанта.

"На полувремето ги попитах дали искат да се отдръпнат малко и да се защитят по-дълбоко, ако усещат напрежението, но те казаха абсолютно не! Това е трофей за мен, тази победа е като трофей за Аталанта, защото те мислят като мен, те са на позиции и подходи, които им харесват. Когато клуб като нашия успее да постигне резултати далеч надхвърлящи историята на Аталанта и Бергамо, трябва да считам това за изключително за моята кариера, за Бергамо и за всички”, допълни Гасперини.