Капитанът на Байер (Леверкузен) Ларс Бендер се възстановява добре от контузия и има голяма вероятност да започне като титуляр при утрешното гостуване на Лудогорец в среща от първия кръг в група "А" на футболния турнир Лига Европа.

Бендер получи травма на прасеца при загубата с 1:3 от Байерн (Мюнхен) в Бундеслигата в събота, когато беше заменен принудително още в 27-ата минута от Юлиан Бранд.

От началото на седмицата той се готви по индивидуална програма и беше под въпрос, но тази сутрин отпътува с отбора за Разград.

"Нещата при него се развиват много добре. Смятам, че той ще може да играе утре", коментира старши треньорът Хайко Херлих.

Херлих получи още една добра новина. Той ще може да разчита на финландския национален вратар Лукаш Храдецки.

В Байер са уведомени с писмо от УЕФА, че Храдецки има право да играе, въпреки че е получил червен картон в последния си мач в Евротурнирите като играч на Брьондби на 6 август 2015 година в срещата-реванш от третия кръг на квалификациите на Лига Европа срещу Омония Никозия. Наказанието на вратаря, обаче, е отменено заради 3-годишна давност и той ще бъде на разположение на Херлих./БТА