Седем френски клуба ще участват в европейските турнири поне през следващите два сезона. В това число влизат и 4, които ще са в Шампионската Лига. Франция е на четвърто място в класацията на УЕФА по коефициент на страната за сезон 2023-24 благодарение на три клуба, които се класираха на четвъртфиналите на европейските състезания – Пари сен Жермен в Шампионската Лига, Марсилия в Лига Европа и Лил в Лигата на конференциите. Това постижение на клубовете също така осигурява на Франция пето място в класацията на УЕФА за клубен коефициент.

Представянето на отборите от Лига 1 през този сезон гарантира, че Франция ще си осигури седем места в европейските състезания за сезон 2025-26. Разпределението остава непроменено за предстоящия сезон, като и трите състезания се разширяват и включват 36 отбора в сравнение с предишните 32.

Ето и квотите на Франция:

Шампионска лига:
Четири места за първите четири отбора в таблицата на Лига 1
Участието на първите три стартира от груповата фаза, а на четвъртия от третия квалификационен кръг, който е преди плейофите.
Лига Европа:
Две места, които отиват за победителя в Купата на Франция и за петото място в класирането на Лига 1
Участието на двата отбора започва от груповата фаза

Конферентна лига Европа:

Едно място, което е за отбора, заел шесто място в Лига 1. Участието ще стартира от плейофите.

Според сайта на френската футболна Лига страната вече със сигурност ще завърши на пето място в класацията на УЕФА за клубни коефициенти. И причината е в отпадането на ПСВ Айндховен от Борусия Дортмунд. В следствие на това Франция гарантирано ще заеме петото място в класацията на УЕФА за клубен коефициент за сезон 2023-24, изпреварвайки Нидерландия. Тази класация се прави на базата на резултатите от последните 5 сезона.

Франция заема четвърта позиция в сезонния коефициент на страната. Това е различна класация, която обаче има значение за определяне на допълнителните квоти за участие в Шампионската Лига. В момента френските клубове държат четвъртото място за този сезон, като изпреварват Испания. Това постижение бележи второто им най-добро класиране, постигнато през последните пет сезона. Само първите две нации ще получат допълнителна квота за Шампионската Лига.