Наставникът на Лудогорец - Павел Върба, говори преди ключовия плейоф срещу Динамо Брест. "Орлите" се изправят срещу беларуския тим в опит да достигнат до влизане в групите на Лига Европа. 


Двубоят е утре, от 21:00 часа, и ще можете да го гледате пряко по DIEMA SPORT, както и да следите случващото се с Gong.bg


Върба призна, че Вандерсон и Анисе са единствените със здравословни проблеми в Лудогорец и успокои феновете, че всички останали са на разположение.

"Изгледахме някои от последните мачове на Динамо, включително и тези за вътрешното първенство, както и квалификациите за ШЛ. Такива отбори не са случайни. Разполагат с качествени футболисти, имат добри изпълнители в атака, но нашата цел е да победим и да влезем в групите. Надявам се утре да успеем да спечелим", заяви Върба. 

25 снимки

"От мача с Мидтиланд насам подобрихме доста неща, надявам се така да продължаваме занапред. В последните 10 години Лудогорец играе доста редовно в групи на Шампионска лига или Лига Европа. Целта ни е същата и сега, не мислим за друго", допълни специалистът. 

Върба може да се похвали с 4 победи в 4 плейофа за европейските турнири до момента. Като треньор на Виктория Пилзен чешкият специалист отстранява Копенхаген, Локерен, Марибор и АЕК Ларнака. 

"Тайната е единството на отбора. Целият клуб да бъде като едно цяло - щабът, треньорите, хората, които работят за клуба, футболистите. Няма друго условие освен да сме единни. Но този успех не е само мой. Винаги съм казвал, че те са на целия клуб и на всички, които работят в клуба."

"Два пъти съм играл плейофи в Беларус. Може би съдбата ми е свързана с Беларус, надявам се утре пак да имаме късмет."

За финал, специалистът отново успокои феновете и заяви, че се намира в добро здравословно състояние. 

"Чувствам се добре. Излекуван съм, грижиха се за мен от болницата в Русе по възможно най-добрия начин. Разбира се, трябва да внимавам, спазвам медицинските препоръки. Първите 4-5 дни следях тренировъчния процес от скамейката, но последните дни съм на терена и следя отблизо заниманията на отбора. Надявам се да продължа да съм в добро здраве", завърши Върба.