Тежки дни изживява Mарибор, съперникът на Лудогорец в плейофите на Лига Европа. Словенският шампион е в криза от началото на сезона, която продължава да се задълбочава. Тимът записа нова загуба в първенството, този път от Целие с 1:2. Марибор вече изостава на 8 точки от лидера Алуминий само след 6 изиграни кръга.

Воденият от Дарко Миланич отбор постигна само един успех, а това разклати сериозно неговия треньорски стол.

„Все пак му гласуваме доверие – каза легендарният словенец и спортен директор на клуба Златко Захович, цитиран от вестник „Труд”. – Резултатите не са правилното отражение на това, с което разполагаме като играчи и качеството им. Няма поводи за отчаяние. Необходимо е да си повярваме и да направим всичко, за да завъртим колелото в другата посока. Марибор следва своя път и в красивите, и в най-трудните моменти. Треньорска смяна няма да има, клубът е зад наставника“.

Миланич обеща да работи върху минимизирането на индивидуалните грешки в тима преди гостуването в Разград в четвъртък.

„Това е период, който всеки отбор трябва да издържи – каза специалистът. – Имаме много качествени играчи, които трябва да сведат грешките до санитарния минимум. Те струват скъпо, а заради тях не можем да намерим правилния път до победите. Независимо от обстоятелствата, тимът трябва да отговори по достоен начин още в четвъртък“.

Мариборотпадна от квалификациите в Шампионската лига в третия кръг след две загуби от Розенбѝорг с по 1:3.