Старши треньорът на Спортинг Брага Абел Ферейра демонстрира сериозен респект към предстоящия съперник на своя отбор Лудогорец.

Специалистът определено разградчани за много солиден и агресивен отбор, който е добре обигран и умее да използва празните пространства. Той обаче увери, че неговият тим е готов за битка до последната секунда.

"Ще се нуждаем от много сила, качество и интензивност, да запазим нивата на агресия и ако е възможно, да тичаме повече и да сме по-настоятелни от Лудогорец. Всяко спечелено единоборство ще бъде половин гол във вратата на съперника", заяви Ферейра.

Относно съперника, той сподели: "Това е много агресивен отбор, не е губил в последните 18 мача и трябва да бъдем по-настоятелни, по-динамични и балансирани. Лудогорец прави бърз преход към атака и използва свободните пространства, много организиран дефанзивно е и играе заедно повече от 4 години.

Херо: Опитът е плюс за нас, но Брага е изключително силен тим

Брага води в групата с 6 точки, а Лудогорец е на второ място с 4. Според Ферейра обаче още нищо не е решено.

"Когато започнахме турнира, бях много ясен, че нашата цел е да преодолеем груповата фаза. Искаме възможно най-бързо да спечелим 10 точки. Имаме две победи, но сега важното е какво ще направим срещу Лудогорец. Всеки мач за нас е възможност да израстваме като колеклив и индивидуалности и ще се борим до последната секунда за победата."