Динамо Загреб сложи сериозна въпросителна върху европейските амбиции на ПАОК и Кирил Десподов. Хърватите победиха гръцкия тим, където играе българската звезда, надделявайки с 2:0 у дома за радост на неповторимите си фенове по трибуните на стадион "Максимир" в хърватската столица.

Основната фигура в четвъртък вечер в Загреб бе с №9 на гърба в син екип - Бруно Петкович. Хърватският таран вкара и двата гола за своя тим, като по този начин прави задачата пред "двуглавите орли" от Солун за продължаване напред изключително трудна.

Националът на "ватрените" вкара хладнокръвно за 1:0 в 37-ата минута, а двадесетина преди края, в 71-ата, повтори упражнението за втори път - 2:0. Така 29-годишният играч вече е вкарал 7 пъти в 6 мача в Лигата на конференциите.

Десподов се появи като смяна в 61-ата минута, когато влезе на мястото на Брендън Томас. Капитанът на България бе замесен в една опасност за гостите, изскачайки сам срещу вратаря на Динамо, но всичко приключи със сблъсък между двамата и нищо повече.

Реваншът в Солун е след седмица.