Отборът на Лудогорец ще играе срещу Андерлехт в 1/16 финалите на Лигата на конференциите. Първоначално излезе информация, че УЕФА е наказала Андерлехт да играе без публика в гостуването си на "Хювефарма Арена", а причината бе поведението на феновете на белгийския гранд при гостуването на Уест Хем в груповата фаза на европейския турнир. 

Лудогорец излезе с официална позиция, че всъщност срещата с белгийците, която ще е на 16 февруари 2023 година, ще бъде играна пред публика и няма да има никакви ограничения. 

Ето какво написаха от клуба:

Мачовете с Андерлехт ще се играят пред публика без ограничения

По повод подвеждаща информация в някои медии и социални мрежи, че мачовете с Андерлехт от плейофа в елиминационната фаза на Лигата на конференциите ще се играят при ограничения за феновете, ПФК Лудогорец влезе в комуникация с белгийския клуб и УЕФА.Страните потвърдиха, че двете срещи ще се играят пред публика, без никакви ограничения в броя на привържениците. На 16 февруари 2023 г. „орлите“ приемат Андерлехт на „Хювефарма Арена“, а седмица по-късно гостуват на „Констант Ванден Сток“.

ПФК Лудогорец разполага с 1029 билета за двубоя в Брюксел. Съвсем скоро клубът ще съобщи подробности за дистрибуцията и продажбата на фенските билети за срещата Андерлехт – Лудогорец, които ще са на цени от 20 и 25 евро.