Един от най-опитните футболисти в Байерн Мюнхен е Томас Мюлер. Той знае много добре какво е да се изправиш срещу Реал Мадрид. 34-годишният Мюлер има общо девет сблъсъка с "лос бланкос", като статистиката не е на негова страна - 5 загуби, две победи и 2 равенства. Тази сряда той ще стъпи на "Сантяго Бернабеу" за шести път в кариерата си и призна, че това е един от стадионите, които харесва най-много в Европа.
 
„Нямам търпение да го видя, защото скоро беше реновиран. Много ми харесва, защото се намира в центъра на Мадрид. Заобикаляш съседния блок и се озоваваш пред стадион с 80 000 места! Футболът е много важен в Мадрид. Лично на мен това ми помага да се представям на по-високо ниво“, обясни Мюлер.
 
Ветеранът посочи решаващият фактор за краен победител от изхода на полуфинала в Шампионска лига.  
 
„Реал Мадрид има много лица. Отборът може да се прибере пред своето наказателно поле и да не се чувства неудобно, че трябва да се защитава, тъй като знае, че има отлични играчи за контраатака. Тази концепция е работила за тях в доста случаи. Неслучайно през последните години са неизменно на полуфинал. Реал е много опасен, но има начини да им се противопоставим.
 
Очаквам равностоен мач. Който покаже по-добра ефективност, ще спечели. Срещу Щутгарт имахме две големи възможности през второто полувреме при 1:1, но ги пропиляхме и в крайна сметка загубихме с 1:3. Ако вкарате - печелите, ако не - губите. Всичко се свежда до това. Става въпрос за милиметри, за това да сме ефективни в ключовите моменти", обясни Мюлер.