След краха на Южна Корея в турнира за Купата на Азия - и загубата от Катар в 1/4-финалите, за Хьон-Мин Сон най-трудното предстоеше. Той се завърна в състава на Тотнъм в края на януари, но трябваше да направи, така че да запълни дупките, оставени от контузените Хари Кейн и Деле Али.

Въпреки че значимостта на двамата е изключителна, кореецът почти собственоръчно заличи липсата им. Нека започнем оттам, че Тотнъм не е губил, когато Сон вкара през този сезон.

Тотнъм - Борусия Дортмунд

източник: Gulliver/GettyImages

Срещу Борусия Дортмунд, в един от най-важните мачове на "шпорите" през кампанията, Сон пак бе там и поведе лондончани към успеха с първия гол в срещата (3:0).

Последните седмици са наистина силни за азиатеца. Той е вкарал 11 гола в 12 мача и 4 в последните 4 двубоя. Кой от кой по-решаващи. Попадението срещу Нюкасъл преди две седмици (1:0) пък позволи на Тотнъм да продължи битката с Манчестър Сити и Ливърпул за титлата във Висшата лига, въпреки че съперникът се защитаваше много добре почти през целия двубой.

Тотнъм - Нюкасъл

източник: Gulliver/GettyImages

Кореецът обаче не обвързан само с голове. През този сезон той има и 9 асистенции, както и много голяма значимост изобщо за представянето на тима в третата фаза на терена - завършващата.

Сон може да играе по фланга, като "фалшив нападател", както и максимално изнесен напред. Играе между линиите, движи се отлично пред защитата и успява да се измъква зад нея при дълги топки или остри вертикални подавания.

Тотнъм - Борусия Дортмунд

източник: Gulliver/GettyImages

Възстановяването на Кейн няма да трае още дълго. Тотнъм обаче показа, че при липсата на своя голям лидер в тима има достатъчно класни играчи, които да го заместят.

Вечната усмивка и безспорните футболни качества на Хьон-Мин Сон го превръщат в един от най-бляскавите елементи на тазгодишния сезон в английския футбол.