На 17 юли се изиграха последните реванши от първия предварителен кръг на Шампионската лига.

Първият мач за вечерта предложи нова победа за тима на Слован (Братислава), който надви Струга с 2:1 и продължи напред с общ резултат 6:3.

Българският шампион Лудогорец претърпя минимално поражение от Динамо (Батуми) с 0:1, но благодарение на победата си в първия мач, „орлите“ продължиха към следващия кръг с общ резултат 3:2.

В другите срещи, скандинавската сензация от миналата година в евротурнирите Клаксвик достигна до нулево равенство срещу Диферданж от Люксембург и продължи напред с общ резултат 2:0. Молдовският шампион Петрокуб също си осигури място във втория кръг след минимален 1:0 успех срещу казахстанския Ордабаси и нулево равенство в първата среща. Латвийският отбор РФС бе най-убедителен за вечерта, побеждавайки Ларн от Северна Ирландия с 4:0 и продължавайки напред с общ резултат 7:0.

Единственият мач, който се стигна до продължения, а след това и до дузпи бе между албанския Егнатия и Борац (Баня Лука). Албанците стигнаха до победа с 2:1 в редовното време, което, след загуба с 0:1 в първата среща, остави развръзката за дузпите, където Борац отбеляза 4 от 4 и се класира напред, докато съперникът им успя да вкара само една. 

Ето всички резултати: 
 

Динамо Батуми (Грузия)  - ЛУДОГОРЕЦ (БЪЛГАРИЯ) -  1:0 (1:3 в първата среща)

Струга (Република Северна Македония) - Слован Братислава (Словакия) - 1:2 (2:4)

Диферданж (Люксембург) - Клаксвик (Фарьорски острови) - 0:0 (0:2)

Петрокуб (Молдова) - Ордабаси (Казахстан) - 1:0 (0:0)

Егнатия (Албания) - Борац Баня Лука (Босна и Херцеговина) - 2:1 (0:1), 1:4 при дузпите

Ларн (Северна Ирландия) - РФС (Латвия) - 0:4 (0:3)