Старши треньорът на Истанбул Башакшехир Абдулах Авджъ е доволен, че с победата с 2:1 над Лудогорец в Разград турският тим е запазил шансове да се класира за 1/16-финалите на Лига Европа.

Лудогорец изпусна питомното и ще гони дивото

Португалският Брага е лидер в групата с 10 точки и си осигури място в елиминациите от група "С", следван от Лудогорец с 8 точки и Истанбул ББ с 5 точки. Последният Хофенхайм, на който разградчани гостуват в последния кръг, има 4 точки и отпадна от борбата.

Моци: Проспахме първото полувреме

"Знаехме, че ако искаме да спечелим, трябва да играем умно, търпеливо и да се опитваме да контролираме топката. През първото полувреме играхме така, както искахме. Пресирахме добре съперника, вкарахме два бързи гола и почти не дадохме шансове на домакините. След почивката имахме повече проблеми. Между 65-ата и 80-ата минута Лудогорец ни създаде доста главоболия. Допуснахме гол, но за радост удържахме. Дори в края имахме положения да наппавим победата по-убедителна. Имаше и умора, но все пак това беше 22-ия ни официален мач от началото на сезона", каза Авджъ.

Херо: Болно ми е, не заслужавахме да паднем

"Доволни сме. Лудогорец беше лидер в класирането, а ние му нанесохме първа домакинска загуба в турнира. Този мач беше страхотен опит за нашия отбор, от който отсъстваха няколко ключови футболисти. Хубавото е и, че оставаме в играта преди последния кръг. Запазихме шансове да продължим напред, но дори да не успеем - пак бих поздравил момчетата", допълни той./ БТА