Бившият бранител на Лудогорец Хосе Луис Паломино използва всеки възможен прийом, за да си издейства трансфер в аржентинския гранд Бока Хуниорс. Футболистът на елитния италиански Аталанта е отказал да води тренировки, докато не бъде продаден отвъд океана.

29-годишният аржентинец игра в родния шампион само през сезон 2016/2017, когато записа общо 40 официални мача за „орлите” и 2 попадения. Силните му игри доведоха до крупна продажба в полза на „бергамаските”, които платиха за подписа му 4 милиона евро. Това нареди Паломино сред най-успешните изходящи трансфери за разградчани.

В момента той кара втория се сезон с Аталанта и по всичко личи, че не иска да го довърши. Паломино не е доволен, че италианците не желаят дори да преговарят с Бока, затова в знак на протест е отказал да тренира, твърди аржентинското издание „Оле”. Медията очаква стачката на бранителя да продължи и утре, докато неговият агент поддържа постоянен контакт с клубните босове. В родината на Паломино са убедени, че трансферът съвсем не е невъзможен.

Според „Оле” Бока е отправил две щедри предложения до Аталанта – първото е било за 5 милиона евро, а второто – за 7 милиона. И двете обаче са били отхвърлени.

Само преди дни в интервю Паломино разкри без заобикалки, че иска да играе в Бока, защото това би му отворило пътя към националния тим на Аржентина. „Заради това, което представлява Бока в световен мащаб, ме чака най-голямото предизвикателство в моята кариера”, заяви Паломино. „За играч като мен, който си тръгна от тук през задния вход, да се върне, и то в толкова голям тим, определено е постижение. Знам, че Бока ще ме доближи до националния отбор, а това е нещо, което ти остава за цял живот. Моята мечта е да нося бяло-синята фланелка.”