Българската звезда в света на професионалния бокс Кубрат Пулев (25-1, 13 КО) и британецът Хюи Фюри (21-1, 11 KO) ще излязат един срещу друг на 27-ми октомври в София в "Арена Армеец".

Двубоят между двамата ще бъде елиминаторен за титлата на международната боксова федерация (IBF), която е притежание на британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО). Това обяви самият Кубрат Пулев пред Bulgaria ON AIR.

"Направихме всичко възможно с моята нова партньорска промоутърска компания този мач да се случи. Смятам, че ще бъде голямо шоу и зрелище от гледна точка на това, че противникът ми е доста сериозен. До този момент двама се отказаха - Уайт и Милър, но Фюри каза че няма проблем и играе. Той е добър боксьор, голям, млад. Смятам, че е много свеж за професионалния бокс. Мотивацията е голяма, тъй като този мач ще е определящ за това кой ще играе за световната титла", заяви Пулев.

А що се отнася до здравословното състояние на Кобрата, той заяви, че вече е възстановен на 100% и се чувства здрав, мотивиран и изпълнен с много енергия.

"Смятам, че съм възстановен на 100%. Направих и процедури в Барселона, едни по-специални. И тук се лекувах, българските лекари също са много добри. Всички се отзоваха. Направиха невероятни неща само и само контузията ми да отшуми възможно най-бързо. Отне ми грубо месец и половина - два, но ние не бързахме", добави българинът.

Както е известно, Хюи Фюри е братовчед на бившия обединен шампион в тежка категория Тайсън Фюри. Хюи има едва едно поражение в 21 двубоя (от Джоузеф Паркър по точки) и е сред най-перспективните боксьори в дивизията.

От своя страна Пулев също има една единствена загуба - от Владимир Кличко през 2014-та година.

Днес става ясно кога и къде Кубрат Пулев ще се бие с Хюи Фюри

Успехът не идва сам! Как се подготвя Кобрата?

Ясна е датата на търга за мач Кобрата - Фюри