Вицепрезидентът на Българска федерация ски – Георги Бобев, сподели пред NOVA очакванията си преди началото на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско този уикенд.

„На старта сме на Световната купа 2024 алпийски ски в Банско. Едно голямо предизвикателство, едно голямо признание за федерацията и за България да организира тези състезания. Дори и ние бяхме леко изненадани, че заявките на състезателите за участие в тези два дни са рекорден брой, което ни радва. Разбира се, това е и задължаващо, защото изисква допълнителни усилия от страна на организатора, но се надяваме да станат едни добри състезания в тези два дни“.

Снимки: БГНЕС / BGNES
14 снимки

„Виктор Гичев, рейс-директорът, е на трасето, защото съвсем скоро ще започнем. Трасето е перфектно, много добре подготвено от нашия екип. Много предизвикателно трасе, това е една от най-трудните писти за гигантски слалом в целия календар, по мнение на специалистите. Надяваме се, че ни очаква много интересно и конкурентно състезание“.

„Ние имаме състезател в световния елит на слалома (б.р. – Алберт Попов). Да му пожелаем успех, пред родна публика. Това е едно събитие, което не се е случвало от паметните състезания в Боровец преди повече от 40 години. Защо да не си пожелаем подобни успехи като Петър Попангелов, че и по-големи на Алберт да започнат тук в Банско“, заяви Бобев пред NOVA.