Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев сподели след победата с 4:1 над Литекс в 9-ия кръг на А група, че самият той е доволен, особено от настройката и мотивацията на футболистите след поражението от Ливърпул в Шампионската лига.

Специалистът уточни, че в следващия мач – срещу Ботев Враца за Купата на България, участие ще вземат предимно играчи, които излизат на терена по-рядко.

„Успехът е добър, не е изключителен, защото на нас това ни е целта – да побеждаваме. Стана добър мач. По-важното е, че момчетата успяха да се мотивират много добре след мача с Ливърпул“, сподели Дерменджиев пред телевизия Диема.

„Днес ми харесаха, защото имахме доста говорене за концентрацията и мотивацията. Пропуснахме още много ситуации. Всеки гол би притеснил всеки треньор. Ние победихме с убедителното 4:1, малко подценихме ситуацията и допуснахме гол накрая“, коментира още треньорът.

„Тези, които не взимат редовно участие, те ще играят с Ботев Враца за Купата на България. Мачовете си следват един след друг, не можем да ги прескачаме. Толкова са нагъсто, че някъде в рамките на 3-4 дни трябва да се пренастройваме.“

„Пътуванията са ни много дълги. След Враца, като отидем в София, няма да се прибираме след това, момчетата са много ощетени заради това, както и техните семейства“, завърши Георги Дерменджиев.