Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев остана недоволен от резултата в мача на тима му с Литекс. Двата тима приключиха наравно 1:1, като разградчани имаха попадение аванс, но допуснаха изравняване. 

"Мисля, че изиграхме много добър мач и изпуснахме две точки. Играхме много разумно и търпеливо. Имаше моменти, в които ние контролирахме мача. Имахме и ситуации, но в крайна сметка резултатът е 1:1", сподели Дерменджиев след мача пред Diema Sport. 

"Не видях Литекс да е по-свеж от нас. Ние контролирахме до голяма степен мача, което караше играчите на противника да бягат повече и да се уморят. Това беше и една от тактическите ми задачи. Дори и с 10 души държахме топката и имахме атаки, в които можехме и да победим, но не стана", сподели още наставникът. 

Той разкри и как се е стигнало до това изравнително попадение на Литекс. То беше дело на Страхил Попов в 69-та минута и беше едно от най-красивите в родния шампионат до момента. 

"Мисля, че имаше недоглеждане при гола на Литекс. В тази ситуация нашите момчета не можаха да се разберат и затова се стигна до попадението на противника, така се случи", заяви още Дерменджиев. 

Накрая той коментира още и прословутите изказвания в целия елит, че играчите вече са уморени и програмата е прекалено сгъстена в края на годината. Според наставника, няма основания за такива приказки. 

"Отборът започва да играе много добре. Говори се за умора, ама за колко мача говорим до момента? Метеорологичната обстановка в добра и не мисля, че може да се говори за умора в края на първенството. Това беше един добър мач за нас в края на годината", завърши Дерменджиев.