Концесията за стадион „Лудогорец арена“ ще се реши на сесия на Общинския съвет в Разград най-рано през ноември. Вчера бе отворен само пликът с обвързващото предложение на Лудогорец, което обаче не означава, че процедурата е завършена.

Тя трябва да премине през Общинския съвет и едва след това, ако всички документи са изрядни, концесията ще влезе в сила. Ако това се случи, Лудогорец ще вземе стадион „Лудогорец арена“ за срок от 35 години, като ще има задължение до 10 години да завърши планувания ремонт на спортното съоръжение. Стойността на реконструкцията ще бъде 18,5 млн. лева, а концесионната такса ще е 14 хил. лева.

ПФК Лудогорец е единствен кандидат за концесията на стадион „Лудогорец арена“. Клубът вече направи сериозна реконструкция на съоръжението, след като влезе в А група. Впоследствие бе изградена и трибуна „Моци“. Ако концесията влезе в сила, предстои да бъдат реконструирани и другите трибуни на стадиона.

Вчерашната информация за отварянето на плика с обвързващото предложение доведе до объркване на сроковете, като срокът за извършване на ремонтните дейности от 10 години бе объркан със срока на концесията, който всъщност ще е 35 години.