Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев потвърди новината на Гонг, че шампионите са внесли молба до СТК на БФС с искане мачът с ЦСКА да се премести от петък за събота. Той обяви и мотивите на това искане.

„Внесохме днес молба за промяна датата на мача. Ние искаме да играем в събота. Причините са от спортно-технически характер. Имахме желание още в началото на седмицата да пуснем подобна молба, но заради организацията около мача с Базел се забавихме малко и чак днес имахме възможност на депозираме подобно искане. Малко се учудих на реакцията на колегите от ЦСКА последните седмици. Обикновено, за да се промени датата на мач трябва да има съгласие от двете страни. Ние не сме получавали запитване от ЦСКА. До колкото разбирам от публичното пространство те имат желание да играем в събота. Ние също имаме подобно желание, тъй като смятам, че за нашия отбор е по-добре да играем тогава. Ако ЦСКА бе влязъл в контакт с нас щяхме да се съгласим, защото футболните хора най-вероятно си дават сметка, че ние имаме интерес мачът да се изиграе в събота. В този смисъл предложението на колегите от ЦСКА е добре дошло“, коментира Петричев.

Той обърна внимание и на основната част от атаките на ръководството на ЦСКА свързани с насрочването на мача и последвалите мотиви на „червените“ за промяна. „За нас никога не е стоял на дневен ред притеснението дали стадион „Българска армия“ ще се напълни или не. От тази гледна точка за мен няма никакво значение дали мачът ще е в петък или събота. Стадион „Българска армия“ ще бъде пълен, защото знаем силата на публиката на ЦСКА. Знаем, че това е клуба с най-силна и вярна публика. Малко се учудвам от реакцията на Александър Томов, тъй като той по някакъв начин поставя под съмнение верността на публиката. Не мисля, че деня на мача е от значение за феновете на ЦСКА. Познавам добре тази публика и знам, че те стоят зад отбора и това не е сериозен аргумент. Това е една публика не само като количество, а и като качество доста добра. Дори ми се вижда обидно от г-н Томов, че подценява публиката на ЦСКА“, допълни Петричев.

Шефът на шампионите отговори и на нападките, че Лудогорец оказва влияние върху комисиите на БФС. „За Лудогорец е по-добре да играе в събота, но приехме програмата такава, каквато е. Казах това още преди десетина дни. По принцип маме право да депозираме такава молба. Видяхме, че от ЦСКА също подкрепят такова искане и предполагам, че ще потвърдят своето желание. Очевидно това е в интерес на двата отбора. Ако проследите политиката от началото на сезона ние приемаме програмата такава, каквато е. Изключваме мачът с Берое, който ние поискахме да се играе следващата година, защото чисто физически нямаше да издържим. Радвам се, че колегите от Берое проявиха разбиране и се съгласиха. Ситуацията се разви съвсем нормално. Когато има колегиалност, когато има професионализъм и разбиране нещата се получават. Приели сме факта, че играем на три фронта с абсолютно всички съпътстващи трудности и продължаваме да вървим напред, защото нашия собственик е поставил цели, които трябва да гоним. Трябва да сме честни, че имаше идея в работен вариант да се промени деня на мача с Черно море. Сами виждате, че когато не се появи такава възможност нито сме реагирали, нито сме се сърдили, нито сме обвинявали някой. Приехме факта, излязохме и изиграхме мача“, допълни Петричев.