В началото на седмицата станахме свидетели на две новини, свързани с вратари от школата на Лудогорец. Първо Ботев Враца взе под наем Дамян Дамянов от дублиращия тим, а същевременно с това Валдас Дамбрасукас качи при мъжете 18-годишния Дамян Христов от тима до 19 години.
 
Заради това Мач Телеграф направи една бърза справка на всички български вратари в елита в момента, за да се види, че играчите под рамката на вратата, минали през академията в Разград наистина се представят великолепно. Като челен пример бихме дали Даниел Наумов. Изключително израстване при стража, който е капитан на младежкия национален тим и фаворит за приза най-добър вратар у нас. Той стигна и до първия тим на Лудогорец, но не успя да се пребори с Владислав Стоянов и предпочете да отиде във Верея. След това направи решителната крачка в своята кариера и отиде в ЦСКА 1948, където е с основен принос за отличното представяне.
 
Отличен старт на сезона направи и Васил Симеонов, който заместваше контузения капитан на Арда Иван Караджов. Ботевградчанинът също пази в дубъла на Лудогорец. Същото важи и за Георги Аргилашки, настоящ страж на Ботев Пд. С трансфера на Дамян Дамянов в Ботев Враца, вече четирима вратари от елита ще са минали през школата на Лудогорец – Наумов, Аргилашки, Васил Симеонов и Дамян Дамянов.
 
Повече в елита са минали само през школата на Левски – Мартин Луков, Георги Георгиев, Михаил Иванов, Николай Михайлов, Николай Кръстев и Светослав Вуцов. Синът на Велислав Вуцов обаче е обиколил солиден брой школи, като е бил още в тези на Ботев Пд, Царско село, Септември и Славия. „Белите“ също имат сериозен брой свои кадри – Луков е бил и в „Овча купел“, Християн Василев от Берое, Марио Кирев от Монтана. Общо 4, колкото има и Лудогорец. ЦСКА е представен от Владислав Стоянов, Иван Караджов и Даниел Наумов.