Отборите на ЦСКА 1948 и Лудогорец се изправят в ранния двубой от неделната програма на 15-ия кръг в efbet Лига. Срещата на стадион „Витоша“ стартира в 15:30 часа и ще можете да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

„Червените“ ще посрещнат своя първи противник на новия стадион, на който ще домакинстват на мачовете оттук насетне, а именно стадионът в Бистрица.

Тимът навлезе в тежка поредица от резултати. В последния си двубой преди паузата столичани загубиха с 0:1 от ЦСКА, а преди това отборът загуби последователно и от Локомотив Пловдив и Арда. Старши треньорът Николай Киров сподели, че в двубоя срещу ЦСКА е липсвало финалното докосване, но е останал доволен от агресията.

Специалистът няма да може да разчита на контузените Деян Лозев, Ангел Лясков и Денислав Александров.   

Ръководството на ЦСКА 1948 пък е в преговори с Методи Томанов, който е бивш служител на Лудогорец. Той имаше роля за привличането на някои от най-запомнящите се чуждестранни играчи в отбора на разградчани.

Наставникът на „орлите“ Станислав Генчев няма да може да разчита в днешния сблъсък на трайно контузените Каули Оливейра, Вандерсон и Жосуе Са. Антон Недялков пък претърпя операция на глезена и се очаква да бъде възстановен в началото на следващата година.

Лудогорец победи с 1:0 отбора на Локомотив Пловдив преди паузата, а до 20-и декември предстоя 7 мача пред тима. Осмата такава, която трябваше да се играе, срещу Арда,  бе отложена за догодина.

През следващата седмица „орлите“ ще гостуват на Цървена звезда в Лига Европа, като мачът ще се играе почти пред празни трибуни.  


15:30 часа | ЦСКА 1948 - ЛУДОГОРЕЦ

efbet Лига, 15-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ЦСКА 1948 (3-4-2-1): Наумов - С. Петров, Д. Пиргов, Г. Ангелов - Русев, Мартинов, Чочев, К. Стоянов - Г. Иванов, Бастунов - Д. Ангелов 

Старши треньор: Николай Киров 

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Падт - Икоко, Пластун, Вердон, Сисиньо - Гонсалвеш, Баджи - Текпетей, Янков, Десподов - Марин

Старши треньор: Станислав Генчев


Главен съдия: Георги Димитров, град София

Стадион: "Витоша", град Бистрица