Наставникът на Лудогорец, Валдас Дамбраускас, сподели след победата с 2:1 срещу Царско село в мач за Купата на България, че е недопустимо за отбор като Лудогорец да допуска отпускане и да играе с по-малко желание от съперника си. 

Дамбраускас потвърди, че все още не знае колко тежка е контузията на Антон Недялков, който беше изнесен на носилка. 

„Беше труден мач. Преди мача с ЦСКА казах, че този мач ще е тежък, защото щеше да се наложи да използваме главно емоции. През първата част контролирахме мача, докато през втората част не се справихме достатъчно добре, но за това бих поздравил Царско село. Разочарован съм от втората част“, започна литовският специалист.

„Когато водиш с 2:0, съзнателно се отпускаш и мислиш, че мачът е свършил. В такива моменти е трудно да се мотивираш. Може да кажем, че бяхме късметлии, че мачът не влезе в продължения. Травмата на Недялков беше лоша новина, можеше да се предотврати“.

„На полувремето казах, че няма как Царско село да не реагират. Те показаха повече желание през втората част и бяхме на ръба. Недопустимо е за нас да искаме победата по-малко от съперник. Все още нямам информация за състоянието на Недялков“.

„Трябва да останем концентрирани за 90 минути срещу Берое. Показахме, че ако водим в резултата, то можем да доминираме, но ако се отпуснем, то проблемите следват. Вандерсон е голяма фигура за нас и е много полезно, че отново е част от състава. Пожелавам му да е здрав и да се представя на максимално високо ниво до края на сезона“, завърши Дамбраускас.