Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори на прескоференция на тима, в която основни теми бяха селекцията на "орлите", подготовката на отбора за предстоящия сезон, както и целите пред шампиона на България.

start-photo.bg
25 снимки

"Няма да говоря много, исках само да кажа, че успехите на Лудогорец се дължат на екипна работа, спортният директор, треньор и надолу по звената. Това е изключително важно и винаги, когато съм работил в Лудогорец, винаги съм разчитал на точно това. Знаете нашата програма, още 5-6 месеца назад е обявено кога и къде ще играем. Когато се приберем от Австрия, ще изиграем една контрола тук в България. Времето за работа е много малко, съобразено е и с паузата за играчите. Трудна година и тежка програма имаше, изиграхме 58 мача, Черно море е с много по-малко. От ЦСКА също може да проверите колко мачове повече сме направили. Знаете колко тежко е да се изиграе един такъв сезон, как се натоварват играчите", започна той.

"Ще има още играчи, които ще привлечем. Ние имаме достатъчно футболисти на всички постове. Ще вземем такива, които са по-голяма класа. Ще се налагат млади български футболисти, искам от рано да свикнат с темпото на игра от първия отбор и след две-три години да бъдат готови. Много са талантливи, надеждни и затова взехме решение да са с отбора", продължи специалистът.

"Колкото по-късно дойдат новите попълнения, толкова по-трудно се адаптират за първите мачове, но ще направим всичко възможно да ги приобщим към отбора и да свикнат с това, което играем ние, дано да успеем. Няма лесен път, дано да имаме шанс да успеем в Шампионска лига", завърши Георги Дерменждиев.