Фондация “Кирил и Кремена Домусчиеви” е дарила на МБАЛ “Хигия” в Пазарджик средства за закупуване на дихателен апарат с висок дебит за кислородна терапия. Той е необходим при лечението на пациенти с коронавирусна инфекция, нуждаещи се от интензивно лечение. Това съобщиха от здравното заведение. В понеделник от болницата отправиха апел, че се нуждаят от дарения за покупката на изключително необходим дихателен апарат. Буквално няколко часа след него от фондация “Кремена и Кирил Домусчиеви” се отзовали и дарили цялата сума от 12 000 лв., колкото е стойността на апаратурата.

Кирил Домусчиев и Кремена Домусчиева

Дихателният апарат вече е закупен и доставен в болницата, съобщиха от “Хигия”. Ръководството и екипът на болницата поднасят своите искрени благодарности към дарителите, още повече че се касае за апаратура, която спасява човешки живот. Това е поредното дарение от Домусчиеви, които не спират да помагат от началото на пандемията от коронавирус на различни болници в цялата страна.

Кирил Домусчиев и Кремена Домусчиева


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.