Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев сподели, че евентуално отстраняване на Ференцварош и излизане от групите на Лига Европа ще осмисли сезона на "орлите". Наставникът говори пред камерите на предаването на DIEMA SPORT "Домът на футбола". 

„И аз и футболистите сме добре и се подготвяме за утрешния мач. Двубоят е наистина важен, тъй като може да осмисли сезона ни. Ще е голям успех за клуба, ако съумеем да се класираме за елиминационната фаза в Лига Европа. В момента нямаме проблеми със състава. Освен Горалски, който трябва да претърпи операция, всички други са на линия“, започна треньорът.

„Мачът се явява като финал, защото ще се знае веднага кой ще продължи и кой ще отпадне. Надявам се опитът да ни помогне, но напрежението определено ще е по-голямо от обичайното. Победата в Унгария ни дава увереност, но това е изцяло друг мач, който ще се реши в рамките на 90 минути“.

„Няма притеснение за мен. По-важно е за мен футболистите да разберат добре ролите и задачите си, за да можем всички да ликуваме утре вечерта. При отстраняване на Ференцварош, то бих могъл да назова полусезона за нас като перфектен, тъй като все още нямаме загуба и в първенството“

„Лудогорец не е свикнал да се брани и да пази резултат. Това няма да се промени и утре, защото ще излезем за успех“, завърши Генчев.