Българският шампион Лудогорец излиза срещу швейцарския елитен Санкт Гален в третата си проверка по време на летния подготвителен лагер в Австрия. Контролната среща стартира в 19:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от двубоя на живо.

До този момент „орлите“ записаха две победи в първите си два двубоя – 5:0 над словенския Приморие и 1:0 над словашкия шампион Слован Братислава. Наред с контролите, разградчани продължават и със селекцията, като вече привлякоха трима нови играчи в лицето на вратаря догорец представи официално новите си попълнения - Хендрик Бонман, както и националите на Кабо Верде и Швеция Дерой Дуарте и Едвин Куртулуш. Първият вече игра за отбора, докато другите двама се очаква да направят дебюта си именно днес срещу Санкт Гален.

В състава на швейцарския тим, който завърши на пето място в местната Супер Лига, личат някои интересни имена. Най-атрактивен изглежда е 22-годишният нападател Вилем Гьобелс, който е юноша на Олимпик Лион. Играл е още за Монако и Нант, а от 2023-а година е част от Санкт Гален и е голмайстор на отбора. Гьобелс е юношески национал на Франция и най-интересното е, че е братовчед на капитана на ЦСКА Амос Юга.

Лудогорец има още една контрола до края на лагера в Австрия, като в събота (29 юни) се изправя срещу румънския Университатя Крайова, преди да дойдат сблъсъците с грузинския Динамо Батуми в първия кръг от квалификациите на Шампионската лига.

подкрепя българския спорт