Звездата на българския шампион Лудогорец Клаудиу Кешеру е все по-близо до подновяване на своя договор, това твърдят медиите в Румъния. Настоящият контракт на 33-годишния централен нападател изтича през идното лятото. Кешеру е сред най-значимите играчи в клуба и затова от клуба искат той да остане в Разград.

Той играе за „зелените“ от 2015 година и от тогава досега има впечатляващите 116 гола в 196 мача. Логично с тези цифри румънецът е номер 1 във вечната ранглиста на “орлите”. Макар и на 33 години, интерес към Кешерю не липсва. Румънският ФКСБ доста често се споменава като основен кандидат за неговия подпис, а турските медии писаха, че интерес към него има дори грандът Бешикташ.

Все още не е ясно за колко години ще е евентуалният нов договор на Кешеру - за една или за две. По-вероятно е той да бъде удължен с 24 месеца - до лятото на 2022 г. Тогава румънецът ще е на 35 години. Самият Кешеру също иска да продължи да носи екипа на шампионите. И при новия наставник Павел Върба се очаква Кешеру да е титуляр, а Якуб Шверчок да бъде негова резерва.