Лудогорец е отказал оферта за 32-годишния си вратар Сержио Падт, макар нидерландският вратар да има желание да се прибере в родината си, тъй като е желан от АЗ Алкмаар.

"AЗ вероятно трябва да забрави идването на Сeржио Падт. Алкмардерс имаха сериозен интерес към 32-годишния вратар, но Лудогорец отказва разговори", това съобщава най-популярният вестник в Страната на лалетата De Telegraaf. Падт пристигна в България след края на сезон 2020/21 и сега започва втората кампания в България. Записал е 28 мача във всички турнири.

ПФК Лудогорец
11 снимки

През това лято конкуренцията в АЗ Алкмаар под рамката се превърна наистина в ожесточено състезание, но не с най-добрите очаквания. Петер Виндал дойде през миналото лято от датския Нордселанд за малко под два милиона евро, но датчанинът в нито един момент не успя да убеди, че неговото място е на безспорен титуляр. В един момент отпадна от стартовите 11 за сметка на Хуби Ферхулст.

АЗ Алкмаар хвърли око на бившия вратар на Грьонинген Серджио Падт, но по всичко личи той ще остане в България, тъй като от Лудогорец отказвали разговори по темата.

А пари в този клуб от Нидерландия явно няма да липсват, тъй като най-вероятно ще продадат Йеспер Карлсон. Шведското крило е обект на активни ухажвания от английския Борнемут и от Селта (Виго), като коментираната сума е около 15 милиона евро. Ако се стигне до наддаване, най-вероятно обаче Селта няма да може да издържи на гонката.

100 снимки

Предвид ситуацията, самият футболист също има интерес да опита късмета си по-силно първенство. При това положение техническият директор Макс Хуйбертс обяви, че вероятно ще се стигне до трансфер.

24-годишният полузащитник Тиджани Рейндерс също може да напусне и сериозният отбор на Твенте, който вече се завърна на европейската сцена, го следи за заместник на Рамис Зеркауи.