Един от най-добрите треньори на подрастващи - Захари Сираков обясни защо е решил да премине в школата на Лудогорец. В отворено писмо до медиите той отговори на Левски, откъдето заявиха, че треньорът краде таланти от "синята" школа. 

Публикуваме цялото съобщение на Сираков: 

Дойдох в Лудогорец не за парите! Изписа се, че съм си тръгнал от Левски заради това, че не са плащани заплати…Хората, които ме познават, знаят, че аз съм финансово обезпечен. Дори съм помагал със заеми на колеги, за да може да идват на работа. Тръгнах си, защото не видях, че ще ми се дава шанс за развитие към мъжкия футбол. Сега имаше възможност да работя с мъжете, след като миналата година бях най-добрият треньор в школата. Два пъти му казвах на господин Сираков, но той не ме отрази. Нито ми помогнаха за Про лиценза, нито ми дадоха да водя U19, за да трупам точки за този лиценз.

Когато започнах с набор 2004 преди две години, всеки казваше: не го вземай този отбор, няма деца! А ние още първата година спечелихме първенството в елитната група и сега вече същите играчи са най-добрите. За мен не са важни само победите и резултатите. Сега 4 момчета тренират с мъжете на Левски и имат договори, а друго момче подписа с Арда Кърджали. А са само на по 16-17 години!

Опетняват ми името и с обвиненията, че съм взимал деца в Лудогорец. Тези, които дойдоха в Разград, сами ме потърсиха. Сигурно защото за 5 години в школата на Левски, без значение кой набор съм водил, винаги съм правил отбора шампион!

За Лудогорец реших много бързо, защото ръководството ми дава шанс по-бързо да стигна до мъжкия футбол. Тук помагат на треньорите да се развиват със стажове в чужбина, ще водя отбора U19, който ще играе и в Шампионска лига. Много добре ни посрещнаха и изпълниха всичко, от което имаме нужда за работа. Организацията е на много високо ниво, сега остава и ние да си свършиме нашата работа. Освен че ще се стремим към успехи, ще развиваме и момчета за "А" и "Б" отбора!