Треньорът на вратарите в българския национален отбор по футбол и в Лудогорец - Здравко Здравков, смята, че всеки трябва да гледа реално на ситуацията в тима, предвид резултатите в последните години. Той не скри, че мечтае за обединение в българския футбол, както и изрази увереност, че "орлите" ще защитят шампионската си титла. 
 
"Дългото време без победа тежеше на момчетата. Доволни сме от победата над Танзания. Треньорският щаб винаги изисква повече. Има моменти, които можем да подобрим. Можем да надграждаме. Има известно успокоение, момчетата тренират с настроение. Ще търсим по-добри игри. Важно е да показваме качествена игра и резултатът ще дойде. 
 
Не харесвам текучеството на вратари, което мина през националния отбор. Така не помагаме нито на вратарите, нито на треньора. Против ротациите съм. 
 
Трябва да сме реалисти. Статистиката показва, че сме един аутсайдер. Трябва да си знаем мястото. На Конгреса ме попитаха за кого съм. Играл съм с Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров и Георги Иванов. Аз харесвам хората, които говорят за обединение. В световен мащаб ние сме малка държава. На базата на този малък потенциал, ние се разединяваме. Трябва повод да се съберем, а не да си правим вътрешни боричкания. Има по-малки от нас държави, които се класират на големи форуми, защото при тях има единомислие. Ние изпуснахме работата в школите, изоставаме във всичко.
 
Много клубове искат да съборят Лудогорец от върха. Лудогорец е най-добрият клуб като организация, мислене и селекция. Омразата и агресията към Лудогорец ме съсипва. На базата на последните игри, смятам че Лудогорец отново ще бъде шампион", заяви "Арена спорт" Здравков, който е играл с България на едно световно първенство (Франция 1998) и на две европейски (1996 и 2004).