Старши треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори заяви, че мисли изцяло за предстоящия мач реванш срещу Зрински от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

„Моето притеснение не е теренът, а противниковият отбор на Зрински и върху това се концентрирам. Не теренът играе, а не противниковият отбор. Когато казвам притеснение, имам предвид концентрация върху противника. Думата притеснение не означава само едно нещо. Означава и фокус, и концентрация, и уважение към противника. Футболът е ментална игра. Можеш да говориш много неща, но после да не ги направиш. И вътре на терена, и извън него. Играе се с думи. Очаквам един отбор, които ще се опита да направи добър резултат и да спечели. Знам, че Зрински уважава Лудогорец, както ние уважаваме Зрински”, коментира Аутуори на официалната пресконференция преди сблъсъка в четвъртък вечер.

„Треньорът познава много добре отбора си, вече е бил шампион с него, но със сигурност не е имал достатъчно време да вкара много неща. Ще разчита на добрите спомени и моменти, които е имал и ще се опита да приложи добрите неща”, добави Аутуори.

 „Кешеру е добър играч, доказан голмайстор. Всеки нападател минава през фази, които не винаги са добри. Работи много. Дори, когато не вкарва голове. Говорил съм с него, дори тогава трябва да работи за отбора”, заяви още бразилският специалист.

По повод информациите за нов футболист, който Лудогорец ще привлече, Пауло Аутуори коментира:

„Всичко, което мисля е за мача със Зрински. Гледал съм играчите на Зрински. Нашият основен фокус е как да спечелим мача и да продължим напред. Винаги се притеснявам и говоря за нещата, които са реалности. Не обичам да говоря за ситуации, които все още не са реалности, не са се случили. Абсолютно сигурно е, че нашата реалност е утрешният мач.”

„Всеки отбор си има характеристики, Лудогорец също. Нашият отбор играе в последната третина на терена, в атакуваща част затова имаме доста корнери, но нашият отбор дава привилегия на целия мач. Нашият фокус е  върху целия мач, а не въррху отделни хора. Всички части на мача са важни”, заяви старши треньорът на Лудогорец по време на пресконференцията.

Пауло Аутуори

източник: Веско Вълчев

„Не, не съм разочарован от представянето на никой. Нашата цел е да построим не просто отбор, а една здрава група от футболисти. Ако се върнете в първите дни, в които пристигнах, ще си спомните, че говорих за възможността на всеки да се чувства добре в отбора. Разочаровам се от хората, които говорят много”, заяви още Пауло Аутуори и добави:

„Не мога да бъда разочарован от играчите, защото те се опитват да дават най-доброто от себе си. Това, че в един момент не се получава е нормално. Всички в клуба са доказали, че заслужават уважение, защото Лудогорец е постигнал това, което е постигнал и благодарение на тях. Футболистите не са пазарна стока, която да използваме, а после да изхвърлим. Те са хора като всички нас, имат добри и лоши моменти. Ние трябва да бъдем философски настроени и да гледаме и от човешка гледна точка.”

„Очевидно Драгуш не е с нас, все още се възстановява. Всички ние много страдаме от неговата липса. Той е много качествен играч. Лукас Саша претъпя операция в петък, чакаме го да се завърне. Отборът има нужда и от двамата”, каза треньорът на Лудогорец и продължи:

„Трансферите са отворена система. Винаги има и изходящи, и входящи трансфери. Ако идват нови играчи в Лудогорец, те трябва да надградят това, което има в момента отборът. Никога няма да ме чуете да си казвам мнениетоза дадени гирачи. Това, което се случва трябва да е между нас в съблекалнята. Не искам да говоря публично за тези неща. Трябва да действаме и да показваме. Думите се губят. Никога не говоря, за да се харесам на хората. Казвам нещата както са. Има три важни неща. Вече съм ги казвал. Кога, с кого и къде. Първо, мястото е важно, да говорим относно мачът, който ще е утре. Правилните хора, с които трябва да се говори по тази тема не са тук. И моментът е такъв, че нашите мисли са върху мача.”