Старши треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори остана доволен от минималната победа над Зрински Мостар в първи мач от третия предварителен кръг на Лига Европа. „Орлите“ се наложиха с 1:0, а голът за успеха бе дело на Козмин Моци.

Днес имахме един противник, който игра много добре. От самото начало се борихме, постигнахме една много добра победа. Най-важното в такива мачове е да постигаме победи, без да допускаме голове. Отборът създаде пак много положения, вратарят им се справи много добре, поздравления. Вече мислим за следващия си мач, който е от българския шампионат. Днешния противник показа повече качество, от предишните ни противници, но най-важното е, че не допуснахме гол“, коментира Аутуори.

Бразилският специалист отдаде заслуженото и на гостите, като завия, че те са били най-силния противник, срещу когото се е изправял Лудогорец от началото на сезон.

„В домакинските мачове е важно да не допускаме гол, Създадохме по-малко положения от мача с Видеотон, но се борихме и вкарахме гол. Искам да кажа, че този отбор игра най-добре срещу нас досега. Имаха една ситуация от дистанция, но нашият вратар реагира много добре В края на мача създадохме много положения, но не вкарахме. Поздравявам противника, за стратегията, която избраха за мача и успяха да приложат.

„Всички мислим за мача в неделя срещу Витоша и едва след него ще мислим за реванша със Зрински. Най-важното е да следваме пътя, който имаме пред себе си. Има такива трудности, които трябва да преодоляваме. Днешната реалност във футбола не е резултат с голяма разлика. Хората, които разбират футбола трябва да знаят, че победата е важна, но не е всичко“, каза още Пауло Аутуори.