Победата с 3:1 над българския шампион Лудогорец осигури участие на Антверп участие в елиминациите на Лига Европа. "Червено-белите" ще играят на пролет в европейските клубни турнири за първи път от 28 години, което е прието като огромен успех.

Антон Узунов
73 снимки

Но един от най-заклетите фенове на най-стария белгийски клуб Ерик Ван Луа пита: "Не е ли твърде ужасно, че феновете на Антверп трябваше да пропуснат още един важен момент в историята на своя клуб?".

Президентът на клуба Пол Гейсенс е напълно съгласен: "Такъв успех без публика!? Срам".

След последния съдийски сигнал радостните викове от ложата на администрацията на Антверпен пронизаха ледената и празна трибуна. Но колкото и Пол Гейсенс да се радваше на убедителната победа и гарантираната европейска пролет за Антверп, също го нараняваше толкова силно, че хиляди не можеха да празнуват на трибуните.

"Надяваме се, че до 1/16-финала догодина отново ще има публика. Защото е срамно, че всички наши фенове не могат да изживеят тези прекрасни моменти. Правим такъв добър сезон, а се случва във време на пандемия. Аз самият като фен безкрайно съжалявам".