Във връзка с футболната среща между ПФК Лудогорец и ФК Ференцварош, която ще се проведе на 12 декември от 22:00 часа на стадион "Лудогорец арена" в Разград, от 18:00 часа няма да бъдат допускани автомобили по улиците "Ветеринарна", "Мраморно море" и Северен булевард, съобщиха от ОД на МВР.

Временната забрана за движение на моторни превозни средства по улица "Ветеринарна" няма да важи за живущите на улица "Северен булевард", поясняват от пресцентъра.

Категорично се забранява внасянето на спрейове със защитен газ, с разяждащи или оцветяващи вещества, пиротехнически средства, източници на открит огън, леснозапалими течности или други пожароопасни материали. На стадиона няма да се допускат зрители, носещи хладно или огнестрелно оръжие, чадъри или други остри предмети, създаващи предпоставки за нараняване, както и хора във видимо нетрезво състояние или такива, употребили упойващи вещества. Не може да се внасят флакони с парфюми, дезодоранти и други течности с пулверизатор, както и бутилки. Осигурен е кетъринг и гражданите ще имат възможност да си закупят безалкохолни напитки и вода.

Ще се извършва проверка на всички влизащи на стадиона, с цел да не се допуска внасянето на забранени предмети. Всички посетители на стадиона са длъжни да носят документ за самоличност. Няма да се допускат малолетни лица без родители или придружители, които нямат декларация за упълномощаване по Закона за закрила на детето, уточняват от полицията.