Треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа видимо бе разочарован от загубата на своя тим с 1:2 от Динамо Загреб. Той обаче заяви, че футболистите му са показали доста качествена игра и са търсили изравняването до последния съдийски сигнал. Според него отборът му не е имал никакъв късмет, визирайки гредите и многото положения пред вратата на хърватите.
"Няма как да сме доволни от този мач, въпреки добрата игра, която показахме. Имахме добри шансове на Сотириу в началото и веднага след това ни вкараха два гола. Късметът определено не бе с нас тази вечер, защото имахме доста положения, но вкарахме само едно попадение.
 
Допуснахме два нелепи гола, след като Динамо се възползва от нашите грешки. Нормално, съперникът е доста класен и го показа.
 
Заслужавахме обаче поне равенство, имахме прекалено много положения пред вратата на Динамо. Въпреки контузиите на Падт и Каули, пак се справихме. Играхме добре, всички се бориха до край", заяви Шимунджа.
 
Той обаче вярва, че Лудогорец може да излезе краен победител от сблъсъка с Динамо Загреб.
 
"През втората част атакувахме много и това даде възможност на съперника да направи няколко добри контраатаки. Показахме качество в играта, създаваме положения пред съперниковата врата и ако покажем такава игра в Хърватия, ще имаме успех. Резултатът днес не отразява реално представянето на двата тима. Да, не е добър, но аз съм оптимист", завърши Шимунджа.