Треньорът на датския Мидтиланд Бо Хенриксен е доволен от драматичната победа с 3:2 над Сьондериске в местното първенство снощи, но също така е амбициран и да класира отбора си във фазата на елиминациите в Лига Европа.

Европейските мачове са неговата голяма болка, където смята, че тоталната липса на късмет им е отнела много точки.

След 13-ия кръг Мидтиланд взе преднина от 6 точки пред Копенхаген, след като столичани паднаха с 1:2 от Брьондби и започват да се превръщат във фаворит за титлата.

"Нашата амбиция е да победим и това търсим. Да се каже нещо друго освен това, че сме фаворити на шампионата, би било много примирено, казва БО Хенриксен, цитиран от tvmidtvest.dk.

"Тук съм, за да печеля, играчите са тук, за да спечелят, а клубът е тук, за да победи. Ще печелим шампионати и трофеи. Искаме да спечелим всичко, казва Бо Хенриксен с огромна доза увереност.

"В досегашните мачове в Лига Европа бяхме екстремно нещастни. Без съмнение нямахме спортен късмет и особено лош в мачовете у дома. Всъщност тези мачове срещу Лудогорец и Цървена звезда изиграхме доста впечатляващо. Ако имахме възможност да играем отново срещу Звезда или Лудогорец, убеден съм, че щяхме да ги победим, разсъждава треньорът.

Попитан дали при тази ситуация след изиграването на първите три мача отборът може да се класира, той отговори: "Не съм сляп. Виждаме къде сме на таблицата и че изоставаме с четири или пет точки от позициите, които водят до елиминационната фаза. Нужни са ни три победи, за да продължим напред, а това е и задачата пред нас.

"Но няма как да ни преследва малшанс. В един момент това ще ни се върне, късметът ще се обърне към нас, убеден съм. Смятам, че ако продължим да играем така, ще се класираме за следващата фаза. Противниците ни имаха огромен късмет, със същата сила мога да го кажа и за Цървена звезда, които не заслужаваха точката при нас, смята треньорът на Мидтиланд.