Големият герой в началото на годината в Примера дивисион се нарича Санти Касорла. 34-годишният бивш испански национал наниза две попадения в мрежата на Реал Мадрид с екипа на Виляреал и помогна на "жълтата подводница" да измъкне равенството 2:2 срещу големия фаворит. 

Със сигурност Касорла не е първият, няма да е и последният с подобно постижение срещу "белите". Но при него е по-специално, защото съвсем доскоро не просто беше отписван от големия футбол, но и лекарите не даваха гаранция, че ще запази крака си. 

Халфът претърпя ужасна контузия в мача на бившия си клуб Арсенал срещу Лудогорец на 18 октомври 2016 г. в Шампионската лига. Макар играч на разградчани да не беше замесен в травмата му, той обяви, че винаги ще помни този мач, защото животът му се обърна с главата надолу след него. 

Първоначално испанецът трябваше да почива уж само три седмици заради проблема в ахилесовото сухожилие. Но те прераснаха в кошмарните... 636 дни извън терена. И през тях Касорла премина през 11 операции, единият му крак стана по-къс от другия, а в един момент агресивна бактерия започна да разяжда тъканите му, довеждайки нещата почти до гангренозно състояние. 

Лекарите едва спасиха крака му от ампутация след тежко и продължително лечение с антибиотици и неколкократни операции. Но тогава дойде присъдата им, че той ще е щастливец дори само да може да разхожда детето си в градината, камо ли някога отново да играе футбол. 

Но дребничкият полузащитник не се отказа, тренира дълго време, преживя още хирургически намеси, за да се справи този път с по-леки възпаления, преди най-после да се върне на терена през лятото на тази година с отбора, за който тръгна в големия футбол - Виляреал. 

"Жълтата подводница" прави слаб сезон в Примера дивисион, но е познатата величина в Лига Европа. А Санти Касорла има големи заслуги за положителните моменти на отбора през кампанията с отиграванията си. А силата на неговия дух изпита на гърба си Реал Мадрид с двете попадения в мрежата си. Те са голямата награда за непримиримия дребосък, който показа волята на голям боец.